خرید بک لینک
لوح تقدیر | تقدیرنامه
جعبه جیر لوح
رزرو آنلاین هتل خارجی
خرید سکه ساکر استارز
دانلود رمان
رزرو آنلاین هتل خارجی
عینک افتابی اصل
کشتی
دانلود کتاب
مبانی نظری و پیشینه تحقیق
محسن ابراهیم زاده
کسب درآمد از فروش فایل
لوله استیل
تاثیرات قهوه و مزایا و معایب آن
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تاثیرات قهوه و مزایا و معایب آن

کافئین چیست ؟

کافئین نوعی ماده آلکالوئیدی که به طور نچرال در بعضی از موادهای غذایی مانند

دانه قهوه و چای و دانه کاکائو و … یافت می‌شود. این ماده را به بعضی

از نوشیدنی ها از جمله نوشابه اضافه می‌کنند. کافئین سبب ایجاد طعم تلخی می‌شود.

این ماده،محرک سیستم عصبی همراه با اثرات روان درمانی و همچنین تحریک کننده

سیستم تنفسی است. کافئین ضربان قلب را بالا برده و ادرار آور است.

کافئین خالص پودر نرم، بی‌بو، سفید و براقی می‌باشد. نقطه جوش آن ۲۳۸ درجه سانتیگراد

و نقطه ذوب آن ۱۷۸ درجه سانتیگراد است. وزن مخصوص کافئین ۲/۱ است.

PH آن ۹/۶ می‌باشد. چگالی آن هم ۷/۶ است. منبع اصلی کافئین بین مواد غذایی مختلف، دانه قهوه می‌باشد. محتوای کافئین در مواد غذایی بسیار متغیر است.

در سال ۲۰۰۴م، در اتیوپی درختانی پیدا شد که یک پانزدهم گیاهان کافئین دار، کافئین داشتند.

احتمالاً در آینده نزدیک، از این گیاهان جدید برای تهیه نوشیدنیهای

قهوه که میزان کمتری کافئین داشته باشند، استفاده می‌شود.

مصرف بیش از حد کافئین چه اثراتی بر بدن دارد ؟

مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند سبب مسمومیت گردد.

علائم این مسمومیت عبارتند از، بیقراری، عصبی بودن_، هیجان،

 بیخوابی، سرخی صورت ، ادرار بیش از اندازه و ناراحتیهای گوارشی__.

این ناهنجاری در برخی افراد پس از مصرف روزانه ۲۵۰ میلی‌گرم کافئین حادث می‌شود.

مصرف بیش از یک گرم کافئین در روز می‌تواند منجر به گرفتگی ماهیچه‌ای،

افکار و صحبت پریشان و نامربوط، تنشهای روانی و … شود. مسمومیت کافئین سبب

بیماریهایی که علائم آنها شبیه به ناهنجاریهای وحشت یا بیماریهای مربوط به 

اضطراب است، می‌شود.

هر چند مصرف معقول کافئین، مشکلات خاصی را در انسان بوجود نمی‌آورد

اما این ماده برای بسیاری از حیوانات از جمله سگ و اسب به دلیل تفاوت

در سوخت و ساز کبدشان، ماده‌ای سمی محسوب می‌شود. اخیراً یک تحقیق

جالب نشان داده است که مصرف کافئین، می‌تواند خطر ابتلا به دیابت ملیتوس

 را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. اگر چه این بیماری در ابتدا در بیمارانی مشاهده می‌شد

که مقدار زیادی قهوه (۷ فنجان در روز) مصرف می‌نمودند، اما امروزه

به این نتیجه رسیده‌اند که کافئین سبب بهبود بیماری دیابت می‌شود.

اثر کافئین بر مغز به چه شکل می باشد ؟

در طول روز، بسیار طبیعی است که با گذشت زمان، انرژی و هوشیاری ما هم کاهش پیدا کند.

مغز انسان به طور طبیعی، از زمانی که بیدار می شود تا هنگام خواب،

مولکولی به نام ادنوسین تولید می کند که به گفته دانشمندان این ماده باعث می شود

تا شب ها به خواب برویم.

کافئین، با شبیه سازی ادنوسین در مغز در روند طبیعی این تولید دستکاری می کند.

ادنوسین نوعی نوکلئوتید است که در سلول ها به عنوان حامل انرژی استفاده می شود.

کافئین با تقلید از آن، به گیرنده های این مولکول چسبیده و باعث برداشته شدن آن ها می شود.

همین امر موجب می شود تا ما سرحال تر به نظر رسیده و هوشیارتر بشویم.

البته این تلاش دوام چندانی ندارد و ادنوسین گیرنده های تازه ای برای مولکول های

مسئول خواب می سازد و حالت خواب آلودگی دوباره به سراغ فرد می آید.

به همین خاطر است که یک فنجان قهوه هنگام صبح به طور ناگهانی به

دو فنجان قهوه تبدیل می شود تا شما را هوشیار کند؛ زیرا هر چه گیرنده های

بیشتری داشته باشید، برای هوشیاری به کافئین بیشتری نیز نیاز خواهید داشت.

زمان وابستگی به قهوه

مانند مابقی مواد ،  وابستگی به کافئین نیز به عوامل متعددی بستگی دارد .

دانشمندان معتقدند اشتیاق به نوشیدن قهوه از ژنتیک انسان نشات می‌گیرد .

به طور طبیعی احتمال تغییرات شیمیایی ( که در همین مطلب توضیح داده شد )

در مغز افرادی که قهوه مصرف می‌کنند بیشتر می‌شود و کم کم وابسته به کافئین خواهند شد .

در اینجا نکته‌ای که مبهم می‌ماند مدت زمانی ست که طول می‌کشد

یک فرد به کافئین وابسته شود . تنها چیزی که دانشمندان از آن در این زمینه اطلاع دارند

این است که سر درد ، عدم تمرکز ، خواب آلودگی و کج خلقی حدودا پس از 12 تا 24 ساعت

بعد از مصرف دوز زیاد کافئین در فرد پدیدار می‌شود و ممکن است تا 9 روز باقی بماند .

البته در اینجا یک نکته‌ی مثبت وجود دارد که می‌توان به راحتی میزان مصرف قهوه

را به روزی یک فنجان کاهش داد . و این که شدت علائم در دو روز به اوج می‌رسد

و سریعا فروکش می‌کند .

تاثیرات قهوه و مزایا و معایب آن


برچسب ها : داروخانه آنلاین,,
ليست صفحات
تعداد صفحات :