خرید بک لینک
لوح تقدیر | تقدیرنامه
جعبه جیر لوح
رزرو آنلاین هتل خارجی
خرید سکه ساکر استارز
دانلود رمان
رزرو آنلاین هتل خارجی
زیرمانیتوری مدیریتی
ثبت شرکت لهستان
عینک افتابی اصل
لوله استیل
تغذیه در دوران شیردهی
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تغذیه در دوران شیردهی

خوشبختانه امروزه مادران به ارزش تغذیه فرزندانشان با شیر مادر پی برده اند

و تمام تلاششان را برای داشتن یک شیردهی موفق به کار می برند.

باید به این نکته توجه داشته باشیم که تغذیه مناسب تنها دلیلش تولید شیر

مناسب از نظر کمی و کیفی نیست و نیازهای تغذیه ای مادر هم باید تامین بشن

تا مادران دچار کمبود مواد غذایی و عوارض این کمبودها نشوند.

همینطور از آنجایی که در دوران بارداری جنین از مادر تغذیه میکرد

بعد از بدنیا آمدن نوزاد اگر مادر ها تغذیه مناسبی نداشته باشند با مشکلات جدی روبه رو خواهند شد

 

کدام مواد غذایی در دوران شیردهی مصرف شود؟

 

-شیر، ماست و دوغ مایعاتی هستند که باعث زیادشدن شیر می‌شوند

-مصرف آب و مایعات برای دوران شیردهی ضروری است تا آب از دست رفته بدن

در اثر شیردهی را جبران کند

-در دوران شیردهی نیاز مادر به پروتئین فقط 15گرم اضافه می شود. ازاین رو كل

پروتئین مورد نیاز حدود 65 تا70 گرم در روز است . این میزان پروتئین با مصرف 3 لیوان

شیر در روز، 1عدد تخم مرغ و 180 تا 300 گرم گوشت و حبوبات تامین می شود

-امکان دارد مادرشیرده دچار یبوست شود که برای جلوگیری از آن باید فیبرهای گیاهی

,(موادی که در روده جذب نمی شود)مانندسبزی,میوه پخته و نان سبوس دار

به رژیم غذایی او افزوده  شود

-برای تامین ویتامین های لازم ، مادر حتماً به 5 تا 6 لیوان سبزیجات تازه بصورت سالاد،

سبزی خوردن و یا پخته شده در غذا نیاز دارد و بایستی هر روز 4 تا 5 عدد میوه مصرف كند.

-سعی کنید از مغزهای خام و یا با نمک کم استفاده کنید.

-مادرانی كه كم خونی دارند، هفته ای یك بار جگر بخورند ودر طول روز حتماً

1عدد تخم مرغ و مقداری گوشت قرمز میل كنند. گردو نیز برای این مادران مفید است.

-مادر شیرده به ۳ تا ۴ واحد میوه در طول روز نیازدارد که هر واحد معادل

یک عدد سیب یا موز میباشد.

-دمکرده ی یک قاشق چایخوری رازیانه و یک قاشق زیره که با عسل شیرین شده باشد

و به صورت روزانه دو مرتبه بعد از نهار و شام تنها باعث افزایش شیر می شود

بلکه باعث درمان نفخ و دل پیچه نوزاد خواهد شد.

-مصرف مکملهای آهن و مولتی ویتامین ها تا سه ماه بعد از زایمان توصیه میشود.

برای آشنایی با مکمل های مناسب دوران بارداری و شیردهی کلیک کنید

کدام مواد غذایی در دوران شیردهی مصرف نشود؟

-مادر اگر سیر ,پیاز یا حبوبات بخورد, شیر او ممکن است موجب قولنج یا دردهای شکمی شود.

-کلم و شلغم و حتی میوه هایی مانند زرد الو و الو و خوردن بیش از حد

بعضی میوه ها مانند هندوانه و هلو و بعضی از سبزی ها ممکن است

باعث ایجاد گاز در روده ودردهای شکمی کودک گردد

-مصرف مایعاتی مانند چای غلیظ و قهوه و نوشابه به دلیل کافیین بالا میتوانند

تاثیر منفی مثل بی اشتهایی و تحریک پذیری و کم خوابی روی شیر خوار داشته باشد

در نتیجه باید کمتر مصرف شوند.

-غذاهای پر ادویه یا با طعم تند، طعم شیر را تغییر می‌دهند و ممکن است

برخی شیرخواران را ناآرام کنند.

-مصرف میوه‌هایی مانند پرتقال، انگور و لیمو با اینکه سرشار از ویتامین C است

اما طعم شیر را تند می‌کند.مرکبات باعث ناراحتی معده در کودک می‌شود.

-مصرف بیش‌ازحد توت‌فرنگی هنگام شیردهی می‌تواند حساسیت شدیدی

در کودک به وجود بیاورد و نشانه‌های آن شامل گاز در معده، اسهال، بی‌قراری

و گاهی نیز کهیر زدن پوست است

- مادران شیردهی که به اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار نمی‌گیرند

یا از غذاهای غنی‌شده با ویتامین D استفاده نمی‌کنند، به مکمل ویتامین D نیاز دارند.

-غلظت ویتامین B12 در شیر مادران گیاه‌خوار کم است و مکمل این ویتامین مورد نیاز است

- به طور کلی مادر شیر ده هر غذایی را که میل دارد می تواند بخورد و هیچ غذایی رانباید

برای او منع کرد,مگر آن که حس کند با خوردن آن غذا کودک دچار دردهای شکمی می شود.

تغذیه در دوران شیردهی


برچسب ها : داروخانه آنلاین,,
ليست صفحات
تعداد صفحات :